Жители на Кладница недоволстват заради свлачище

Жители на пернишкото село Кладница настояват да бъде ускорени дейностите по укрепването на новообразувалото се свлачище на републиканския път Драгичево – Кладница. Заради пропадане на банкета и част от пътното платно шосето е затворено и целия автомобилен трафик е пренасочен по общинския път Драгичево – вилно селище “Делта Хил” – Кладница, който също е в много лошо състояние.

Подготвено е писмо, събира се и подписка с настояване републиканския път да бъде ремонтиран по-скоро, каза кметът на Кладница Васил Мирчев.

“Оказа се, че свлачището е сериозно, но въпросът е, че вече почти три месеца чакат да се направи някакъв проект. Този проект може да се точи още една година, защото на последната среща с един господин от АПИ, той заяви, че срокът, за който ще се пусне пътят е септември. Но тоя срок постоянно се променя”, заяви Мирчев.

Сега движението е пренасочване по общинския, който е проектиран и изграден за значително по- ниско интензивен трафик. Пътната агенция е обещала да ремонтира за своя сметка и този път. С всеки следващ ден обаче той се руши все повече и повече и не е далеч денят, когато изобщо няма да може да се използва, твърдят местните.

“Предполагам, че поради ситуацията, в която се намираме в момента и тая несигурност, може би това нещо ще се забави. Затова и там подготвяме едно писмо до АПИ, до МРРБ, до областния управител, до кмета на Община Перник първоначално за временно укрепване. Хората са изключително недоволни. Дори нещата отиват и на гражданско неподчинение”, коментира Мирчев./ БНР