Забраниха движението на камиони в кв. „Хр. Ботев” в Бобов дол след протест на граждани, общината: Ще минават по черен път

вижението на камиони по ул. „Хр. Ботев” вече е забранено. Все още обаче има недоволни, става ясно от публикации в социалните мрежи.

На ул. „Георги Димитров” е въведено и наблюдение с радар, като за целта също е поставен знак

Тежкотоварните камиони, извозващи въглища от рудник „Хр. Ботев” в Бобов дол за ТЕЦ „Бобов дол”, вече няма да минават по ул. „Георги Димитров”. На пътя е поставен знак „Забранено е влизането на товарни автомобили”. Забраната се въвежда след спонтанния протест отпреди 10-ина дни, когато група бобовдолци препречиха пътя.

Момент от протеста, довел до забраната.

Както сме писали, живеещи в квартала, по-известен като „Селото”, негодуваха, тъй като 70-тонните камиони разрушаваха къщите им. От вибрациите при преминаването на натоварените с въглища тежки коли стените на жилищата се напукваха, което провокира протестите. От общинския пресцентър обясниха, че камионите ще минават по черен път, свързващ Бобов дол с Бабино, Мало село и Големо село.

На ул. „Георги Димитров” е въведено и наблюдение с радар, като за целта също е поставен знак. Това обаче не допада на някои от шофиращите често по този път, личи от коментари в социалните мрежи.