Задържаха знаков прокурор заради бракониерство

prokuror

Прокурор Георги Русев от Несебър е един от петимата мъже, които са заловени с незаконна плячка край село Писменово, съобщава Флагман.бг. Най-натовареният обвинител държавата е задържан с групата бракониери, които отстреляли диво прасе и го пренасяли разфасовано в раниците си.

50-годишният Георги Русев бе начело на Районна прокуратура – Несебър по заместване. През 2015 г. ВСС отхвърли кандидатурата му да стане постоянен административен ръководител на обвинението в Несебър. Тогава главният прокурор Сотир Цацаров остро разкритикува методите на работа на Русев и вместо да го изберат за шеф на прокуратурата, членовете на ВСС му наложиха дисциплинарно наказание.

През 2016 г. ръководството на най-натовареното звено пое Радост Бошнакова, а Георги Русев остана редови обвинител.

Според слуховете, в момента той ще участва в конкурса за районен прокурор в Царево, но все още не си е подал документите, показа проверка на Флагман.бг в сайта на ВСС. Държавното обвинение в Царево също е претоварено, тъй като от там минават огромна част от делата, свързани с нелегален трафик на бежанци.

Горските стражари към Югоизточно държавно предприятие – Сливен заловиха група бракониери, убили диво прасе край Приморско. Те подали сигнал в полицията, че в гористата местност “Кукерова поляна” в землището на с. Писменово установили 63-годишния И.Т. от Приморско, 42-годишния П.А. от Приморско, 50-годишния Г.Р. от Бургас, 61-годишния В.Д. от Приморско и 63-годишния С.В. от Приморско, които докато провеждали законен ловен излет за пернат дивеч, убили едър дивеч (едно диво прасе) без надлежно разрешение, пренасяйки прясно разфасованото месо в раници и придвижвайки се в група към намиращия се наблизо паркиран товарен автомобил “УАЗ”, с бургаска регистрация.

Дошлите на местопроизшествието полицейски служители извършили щателен оглед, като намерили кожата и костите на дивото прасе, иззели шест гилзи от ловни патрони, 12-и калибър. От ловната група са иззети три ловни пушки, а след претърсване на товарния автомобил са иззети още три ловни пушки, поставени в предпазни калъфи.