Заловиха посредничка в телефонна измама, взела 26 000 лв. от жена в Хасково

75-годишна от Любимец даде 5000 лв. на измамници

Полицията в Хасково откри жената, която взе 26 000 лв. от 86-годишна при ало измама преди дни. Посредницата е получила 500 лева за “услугата”, като е пътувала до Румъния, за да предаде парите на измамниците. Тя получила и 400 лева за пътните разходи, съобщиха от полицията.

Преди дни 86-годишна жена получила обаждане на домашния телефон. “Внучката ѝ”, която живее в Германия с майка си, съобщила, че се налага операция. “Доктор” поискал 30 000 лв., но възрастната жена имала само 26 000 лв., които предала на посредницата – 52-годишна жена, дошло пред дома ѝ.

Посредницата е от хасковското с. Узунджово, била наета чрез мобилно приложение за обяви за работа. След като взела парите пътувала до Русе, а от там с такси до Румъния. Това разказала пред полицаите, след като е заловена в дома си. Задържана е за 24 часа.

Друга възрастна жена е станала жертва на ало измамници, допълниха от полицията. 76-годишна от Любимец е дала 5000 лв. Тя получила обаждане от мъж, представил се за внука ѝ.

Той ѝ казал, че ще изпрати пратка с документи, които да скрие, тъй като са изненада за родителите му. За целта обаче му трябвали 5000 лева. Бабата се съгласила и малко след това предала парите на двама души, дошли пред дома ѝ. След като до 17.00 часа жената не получила документите, се усъмнила, че е станала жертва на измама и сигнализирала в участъка в Любимец./БНТ