Запалиха светлините на елхата в Дупница

Дядо Коледа пристигна в Дупница и заедно с десетки деца и възрастни стана свидетел на запалването на светлините на красивата 13-метрова елха в центъра на града. Добрият старец обеща да посети домовете на всички деца, за да им раздаде подаръци. Дошлите на пл. „Свобода” поздрави и кметът инж. Методи Чимев, който присъства на събитието заедно със зам. -кмета Крум Милев и служители в общинската администрация.

В музикалната програма на 5 декември се включиха децата от Вокална група „Арт поп” с ръководител Таня Камбурова, танцьорите от „Денс машийн”, ръководени от Александър Димитров, които получиха заслужени аплодисменти от публиката за изпълненията си.

Аплодирани бяха и децата, които рецитираха стихотворения. Както обикновено, атракцията бяха кукерите от село Джерман, които за поредна година се включиха в празненството по запалването на коледните светлини. Площадът бе оцветен и озвучен и от фойерверки.

В предстоящите дни децата имат възможност да напишат писма до Дядо Коледа, в които да споделят какъв подарък искат за празника, и да ги пуснат в специална кутия. Тя се намира във фоайето на общината.

По традиция пожеланите подаръци ще бъдат раздадени на малчуганите лично от кмета Методи Чимев.