Започват ремонти на улиците в Община Кюстендил

Общо 86 улици в Община Кюстендил ще бъдат ремонтирани в следващите месеци. 1 500 000 лв. осигурява общината за ремонт и асфалтиране на улици в град Кюстендил и съседните села.

Парите за ремонтите ще бъдат гласувани от Общинският съвет на предстоящата сесията. Тя ще се проведе в четвъртък от 14.00 часа. Общинските съветници ще гласуват трансформиране на целева субсидия за капиталови разходи на община Кюстендил за 2022 г. в целеви трансфер за неотложни текущи ремонти по възстановяване на пътното платно на улиците в община Кюстендил.

Общинският съвет в Кюстендил ще гласува размера на трудовите възнаграждения на кметовете и кметски наместници в общината. При изчисление на предложените възнаграждения е даден ръст от 150 лв. върху брутното възнаграждение на всеки кмет. Така от 1 април 2022 г. най-високата заплата ще стане 1 417, а най-ниската 921 лв.

Съветниците ще гласуват и учредяване на безвъзмездно право на строеж за изграждането на пристройка към параклис “Св. Димитър Солунски” в село Жабокрът, както и декларация от ВМРО Кюстендил против приемането на РС Македония в Европейския съюз. Ако бъде одобрена, декларацията ще бъде изпратена до Народното събрание и Министерски съвет.