Заради зверска контузия! Мачът между дубъла на ЦСКА 1948 и Беласица се игра 55 минути

Ташко СУЛЬОТОВ

Както е известно, по предварителна уговорка на стадиона в Требич се игра контролният мач между мъжките отбори на ЦСКА 1948-ІІ и ОФК Беласица (Петрич). Срещата започна с превес на домакините и на два пъти те се озоваха в удобни позиции за отбелязване на гол от близко разстояние.

Двойката централни защитници Атанас Димитров и Вальо Костов и вратарят Димитър Пангев играха на висота и до отбелязване на попадение не се стигна. От този момент нататък играта на гостите от Петрич тръгна в правилна посока и резултатът не закъсня. При центриране от фаул от страни в наказателното поле на домакините включилият се Вальо Костов стреля с глава, вратарят на червените изби и опитният Атанас Димитров-Джаич с крак от 7-8 метра провря топката майсторски под плонжа на армейския страж за 0:1. Три минути по-късно след изпълнение на корнер от страна на гостите в наказателното поле на ЦСКА, Запро Динев се оказа най-съобразителен, като с глава удвои резултата за 0:2. Осем минути преди края на първата част след центриране в наказателното поле на гостите резултатът бе намален на 2:1.

В 55-та минута се случи нещо неочаквано и за двата отбора. При двубой на терена нападателят на Беласица Игор Фелипе не успя да овладее топката заради хлъзгавия терен, опита се втори път да стори това, но футболист на ЦСКА 1948 падна върху опорния му крак, бразилецът силно извика от болка и дошлите медицински лица за оказване на помощ установиха, че има счупване на крак. Беше извикана линейка и бразилският футболист бе закаран в МБАЛ „Св.София“ при д-р Христо Мазнейков. „Има тежко счупване на подбедрицата, което установихме от първия преглед, извършен в сряда след обяд. В четвъртък рано сутринта ще му се направят изследвания, и след преглед и решение на лекарите специалисти-анестезиолог, вътрешни болести и кардиолог – може да се стигне и до операция от екип, ръководен от мен. Повече яснота относно моментното състояние на Игор Фелипе ще има до края на деня в четвъртък”, сподели д-р Мазнейков.

Контролният мач беше наблюдаван от финансовия благодетел на ЦСКА -1948 Цветомир Найденов, селекционера Кирил Котев и изпълнителния директор Добрин Гьонов. На трибуната беше и новопривлеченият във втория отбор на ЦСКА-1948 от Беласица Айвън Ангелов.