Звездната принцеса Леа спечели Кюстендил

С впечатляващ спектакъл избраха новата „Девойка Кюстендилска пролет“ 

Феерия от нежност, емоция и изящество: С впечатляващ конкурс-спектакъл за 57-ма поредна година бе избрана “Девойка Кюстендилска пролет“!

За символ на града и нежната стъпка, с която идва пролетта, младостта и новата надежда в Кюстендил бе избрана 17-годишната Леа Йорданова под номер 11, а нейни подгласнички са – НиланаКолевска – на 16 години, под номер 10 (първа подгласничка) и Милана Станкова – на 17 години, под номер 14 (втора погласничка).

Победителката и нейните подгласнички бяха избрани от компетентното жури от доказани професионалисти в състав: легендарният водещ на цяла плеяда предавания – Ники Кънчев, телевизионният продуцент и сценарист – Владина Цекова, кастинг режисьорът и собственик на StarBoxCasting – Милена Калева, журналистът и писател Магдалена Гигова и лицето на новата генерация в модната индустрия и собственик на CodeFashionTV – Анжела Бонева.

Церемонията по Избора на Девойка „Кюстендилска пролет“ бе съпроводен от впечатляващ спектакъл, чийто водещ бе един от любимите образи от телевизионния екран и родния радиоефир – Димитър Павлов.

Кюстендилци и гости на града имаха възможност да се насладят на палитрата от красиви фолклорни изпълнения на пленителната Деси Добрева, както и на изпълненията на едни от най-популярните рап изпълнители сред младата аудитория в България – FYRE, който гостува заедно с DJ THEO.

Победителката в конкурса Девойка „Кюстендилска пролет“ 2024 получава от Община Кюстендил парична награда в размер на 1500 лв., а двете ѝ подгласнички получават награда в размер на 900 лв.

Победителките получават още:

Телефони от спонсора на събитието А1, които връчи регионалният мениджър Лъчезар Страхилов;

Безплатен шофьорски курс от Учебен център„Тандем“, който връчи Боян Ангелов – управител и ръководител учебна дейност.

Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил – цветни букети, изработени от “Магазинче за душата”, ежедневни и официални тоалети, изработени от шивашко ателие „Мари Нитас“ – Кюстендил, официални обувки, изработени от фирма „Весика“ – Кюстендил, спортни обувки, изработени от фирма „Ste&Me” – Кюстендил, професионален грим, дело на Китна Спирова и професионални снимки от фотографите Борислав Данчов и Владислав Чанев.

Участничките получават още ваучери за 20% отстъпка на шофьорски курс от Учебен център „Тандем“, както и безплатна процедура на стойност 50 лв. от Студио за лазерна епилацияHairless.

Община Кюстендил благодари на всички, спомогнали „Кюстендилска пролет“ 2024 г. да се превърне в едно от най-значимите и вълнуващи събития на територията на страната.