Зелено семейно приключения организира ОДК Кюстендил

 „Зелено семейно приключение“ е инициатива на Обединен детски комплекс в партньорство с община Кюстендил.

Целта на организаторите е да стимулират съвместни изяви в рамките на семейството, повече време прекарано заедно сред природата и запознаване с парка и ползата от здравословен начин на живот. Конкретният случай е разходка в лесопарк „Хисарлъка“ по определен маршрут, подходящ за деца и възрастни, включващ известната в миналото „Пътека на здравето“. Дължината на трасето е около 2км. По-голямата част е върху павирана настилка, но има и участък с дължина приблизително 300 м по обикновена горска пътека, сред автентична природна среда. При нормален ход маршрутът се обхожда за 20-30мин. Проявата е без състезателен характер. Могат да участват деца и родители, като деца над 12 години могат да участват и самостоятелно.

Началният час е 9:15ч. на 17.07.2021г. Желателно е участниците да са при къщата на Баба Яга 15мин. по-рано за кратък инструктаж. Ще бъде осигурена охрана и медицински надзор.

На всички малки участници ще бъдат раздадени награди и грамоти за участие. В интерес на по-добрата организация, препоръчително е участието да бъде заявено предварително на телефони 078550616, 0882885285 или по електронната поща на ОДК – Кюстендил odk.kn@abv.bg.