Земеделската гимназия в Сандански изпрати випуск отличници

С цветни димки, балони и много настроение випуск 2022 си взе сбогом с училищните скамейки в Земеделска професионална гимназия “Климент Тимирязев” в Сандански. От училището уточниха, че те са първите, които завършват по новите правила и новите учебни планове. Освен това тазгодишните абитуриенти са от най-силните випуски в ЗПГ – близо половината от тях ще завършат с успех над 5.50.
12А клас, професия икономист-информатик в своя реч отдадоха заслуженото на учителите, които са им преподавали през тези 5 години. Те са и първите, които получиха знания за цели две професии и освен добри икономически познания, имат добра представа за основите на уеб дизайна и какво представлява науката да пишеш компютърен код.
12Б клас пък завършват професия организатор на туристическа агентска дейност. От учебното заведение казаха, че ще ги запомнят като почти всички ученици, завършили туристическа паралелка – комуникативни, общителни, усмихнати, емоционални, преминаващи с правилната стратегия през годините на собственото си израстване.
12 В клас, професия техник-технолог по качеството на храни и напитки също се отчетоха какво са научили за тези 5 години.
Технолозите получават търсена професия с отлична практическа насоченост. Често ги дават за пример в университета за хранителни технологии в Пловдив.
“Благодарим на момичетата от 8В клас/Никол Митрева, Борислава Паскалева, Александра Тодорова, Стефани Бундева и Христина Янокова/ от клуб по фотография за огромното количество снимки, направени от тях”, допълниха от гимназията.