Зимна приказка в Паничище

Паничище оживява през почивните дни, особено когато курортът е покрит с дебела снежна покривка. Десетки туристи изпълват курортното селище над Сапарева баня, като повечето са гости от други региони.

Търсят спокойствие, дивна природа, тишина. И въпреки че пистите са изпълни с деца и скиори, а заснежените пътеки – с приключенци, усещането за уют и уединение е осезаемо.
Всеки, който желае, може да се помоли и да си запали свещичка за здраве в храма “Св. Йоан Рилски”, да влезе в Посетителския център и да се запознае с маршрутите, които тръгват от Паничище. В центъра на курортното селище се продават сувенири, мед, натурални мехлеми, тинктури.

Въпреки че някои от хижите са затворени, туристите намират достатъчно места за настаняване и в Паничище, и в Сапарева баня.


Наблизо са пистите, лифтът към Седемте рилски езера и редица красоти, сред които и водопадът Скакавица в Национален парк “Рила”.
На ски писта “Аждера” картата за ски влек за възрастни е 18 лв. на ден, а за деца до 14 г. – 15 лв. За половин ден съответно е 15 и 12 лв.

Ски екипировката на ден струва 14 лв. на ден за обувки до 36-и номер, като за половината ден цената е 12 лв. За обувки от №37 цената е 18 лв. на ден и 13 лв. за половината ден.