Златният цигулар Свет Радославов и певицата Дара ще открият Празника на черешата в Кюстендил на 25 юни

Краси Ценкова

Певицата Дара и цигуларят Свет Радославов ще участват в концерта при откриването на Празника на черешата в Кюстендил на 25 юни. Това съобщи кметът Петър Паунов. Концертът ще бъде от 21 часа на площад Велбъжд. Българинът Свет Радославов или Свет, както го познават в Америка е истинска сензация, а Celebrity Howard Stern дори го определя като най-добрият цигулар в света.

Свет започва да свири в България като дете, но съдбата го отвежда в Америка, където създава свой собствен стил. Той смесва звученето на цигулка, хип-хоп танци и движения, с които той впечатлява не само журито на “Америка търси талант”, но и световни звезди като Кание Уест, Джей Зи и Бионсе. Певицата Дарина Николаева Йотова, по-известна като Дара, е българска певица.

Добива популярност в края на 2015 г. с участието си в телевизионното състезание. „В събота при обявяване на резултатите специален гост ще бъде певицата Олга Борисова. Ще има приятни моменти за около 60 човека любители на театралното изкуство. Договаряме една театрална постановка, която ще донесе положителни емоции“, каза още Паунов.