Изгоря колата на известен журналист от Червен бряг

В понеделник рано сутринта е изгоряла колата на журналиста от Червен ряг Христо Гешов. Автомобилът бил в гараж до дома му.

Малко след 5 часа сутринта Гешов и майка му са чули гърмежи. Те видели от прозорците на постройката да излизат пламъци. Автомобилът е изгорял напълно. Сериозни са и щетите по гаража.

Говорителят на плевенската полиция съобщи, че е започнало разследване.

“След всички битки, които съм водил, и разследванията, които съм правил, доживях някой да се опитва да запали къщата ми, и то броени дни след като информирах, че ще съм народен представител“, казва Христо Гешов.

През месец май 2019 година Гешов беше обявил, че е бил задържан и убеждаван от двама неизвестни мъже да премахне разследването си за незаконното ВиК в Троян от сайта на врачанската медия “Зов нюз”, както и от youtube. Пред Mediapool Гешов обясни, че е бил освободен, след като публикацията е била свалена.

Година по-рано Гешов беше пребит в Червен бряг, но извършителите остават неизвестни. Преди нападението той беше пуснал материал, уличавайки в злоупотреби местните власти по програмата „Топъл обяд“. Нейната цел е да осигурява храна на бедни хора.

Случаят попадна в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права по света, както и в доклада на “Репортери без граници”.

Христо Гешов получи наградата на Съюза на българските журналисти за 2018 г. за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес за предаването си “На прицел”./ mediapool.bg