Изградиха нов високотехнологичен цех в Перник

Временно изпълняващия длъжността кмет на община Перник инж. Мирослав Стоицев посети новите мощности на AQ „Електрик“, които са изградени в кв. „Мошино“, заедно с изпълнителния директор на компанията инж. Емил Николов. Новият високотехнологичен цех ще произвежда оборудване за системи за съхраняване на енергия и в него вече са назначени 160 души.

„Нашият план бе да изградим модерна и високотехнологична фабрика в град Перник, която да произвежда изцяло на място крайните продукти за електрооборудване, предназначени за съхраняване на енергия за най-големия световен производител в тази област. Затова благодаря на община Перник за сътрудничеството в развитието на инвестицията и кооперативността, с която работим“, каза инж. Николов. Той добави, че компанията е инвестирала над 5 милиoнaeвpoзapeмoнт и oбopyдвaнeнa фабриката в Πepниĸ. Инж. Николов каза още, че предвижда до една година предприятието да има 350 работници.

От своя страна ВрИД кметът на Перник коментира, че привличането на такива инвеститори, които подхождат с отговорност към служителите си и околната среда е важно за града ни. „В Перник вече се развиват две големи шведски инвестиции, както и инвестиции с френско, гръцко и друго международно участие, а вече има интерес и от други компании“, каза инж. Мирослав Стоицев. Той добави, че разкриването на нови работни места от такива социално отговорни компании, ще допринесе за подобряване на стандарта на живот в града и региона.