Излезе клипът на Рита Ора, сниман в пернишкия квартал Тева (ВИДЕО)

С цяла гама от емоции – от еуфория до сълзи, посрещнаха премиерата на новата песен на Рита Ора в Перник. Както знаете, официалното видео на „Bang“ бе заснето в пернишкия квартал Тева. В него британската поп звезда се разхожда като момиче от „гетото” сред панелните блокове, облича и народна носия.

Клипът, чиято световна премиера се състоя на 12 февруари вечерта, бе сниман през декември миналата година. Едва наскоро стана ясно, че не друг, а британката с албански произход е била инкогнито в Тева.

Жителите на квартала очакваха видеото с нетърпение. „Всичко беше толкова подредено. Особено, когато пускаха мъглата. Все едно беше истинска. Времето беше студено, децата едвам изкараха, но пък показаха ентусиазма си, за да се получи по-красиво“, разказа eдин от тях пред bTV.

От градската управа нямаха обяснение защо британската певица е избрала Перник. „Радостно е, че звезда от величината на Рита Ора е заснела клипа си точно тук, но тя далеч не е най-голямата звезда, която е идвала в Перник да реализира кинопродукция или снимки. Естествено, тя добавя към колорита на нашия град“, категоричен е  зам.-кметът Стефан Кръстев.

В социалните мрежи перничани са разделени на два лагера и докато едните се радват, че Рита Ора прави реклама на кв. Тева, други са на мнение, че старите панелни жилища и пустеещи улици не са най-добрата визитка на миньорския град.