„Има такъв народ“ официално откри предизборната си кампания в Дупница, отец Благой отслужи водосвет за победа

Да не чакаме още десетки години, за да живеем по-добре, а да го направим още сега, апелира водачът на листата Виктория Василева

Общинският координатор д-р Здравко Данаилов: Програмата ни цели да подобри условията ни на живот , надявам се след 11 юли да осъществим всички добри идеи

ПП „Има такъв народ“ откри официално  кампанията си в Дупница. За да се запознаят с кандидатите за народни представители, в центъра на града бяха дошли десетки симпатизанти на политическия проект на Слави Трифонов. Младежи  с тениски раздаваха балони на площад „Свобода”, с логото на партията и номер 22, под който участват в настоящата предизборна надпревара.

Отец Благой отслужи водосвет за здраве и благоденствие и пожела успех на кандидатите и техните симпатизанти.

На официалното откриване на кампанията в  Дупница присъстваха  Красимир Димитров – експерт по култура, Иван Хиновски – председател на Българския енергиен и минен форум и експерт по енергетиката в ПП „Има такъв народ“. Пред дупничани се представиха още Цветанка Войнова – член на комисията по земеделие в партията, Теодора Пенева – експерт по социална политика, Лидия Тенева – член на комисията по икономика и финанси, Александър Рашев – магистър по право от Виенския университет, Манол Манолов – председател на комисията по образование и Иво Димов, експерт в същата област. Всеки един от тях представи приоритетите и сферата, в която работи и с какво ще допринесе за подобряването й. Граждани, общественици, симпатизанти и гости се запознаха официално с кандидатите за народни представители от Кюстендилска област.

Водач на листата и в настоящата изборна надпревара  е секретарят на партията Виктория Василева. Тя е завършила УНСС със специалност „Външна търговия и международен маркетинг“. В процес на дипломиране е в Нов български университет със специалност „Гражданска и корпоративна сигурност“. Нейният професионален стаж е в АЕЦ „Козлодуй“, в печатни и електронни медии и администрация в частния бизнес. Василева е била народен представител в 38-ото Народно събрание , избрана от СДС. Участвала е в Комисията по външна политика и Комисията по енергетика.Член е на Съвместния парламентарен комитет „България-Европейски съюз“.
Тя разказа как от един рефендум „Има такъв народ“ се е превърнала във важен фактор в политическия живот у нас.

„Позволявам си да нарека присъстващите тук приятели. Още от кампанията за 45-ото Народно събрание, искрено обикнах региона и хората, които живеят тук. Защото срещнах едни истински и  борбени хора, които са готови да отстояват не просто своето бъдеще, а своето настояще. Защото всички политици ви обещават много прекрасно и бляскаво бъдеще. Аз искам не да ви обещая, а да ви призова всички заедно да изградим своето днес. Това, което поставим като начало сега, ще жънем в бъдеще. Изключително съм щастлива, че отново имам честта и удоволствието да водя листата с кандидати за народни представители от област Кюстендил. Листата е представена от изключително добре подготвени хора – професионално и морално. Това са хора с качества, за които съм убедена, че ще представят на ниво област Кюстендил. А как „Има такъв народ“ се превърна от рефендум в партия? Много е просто. Обичаме да довеждаме до край всичко, което започваме.Направихме рефендума. Хората гласуваха и казаха своето мнение. Политиците обаче решиха да го пренебрегнат. Но ние бяхме категорични, че това е недопустимо и няма как да спрем дотук. Затова волята на хората, гласували на Националния рефендум през 2016 година, съвсем естествено прерасна в политическия проект „Има такъв народ“. Защото наистина има такъв народ. Народ, който е преминал през векове на трудности и изпитания, но въпреки всичко е оцелял. Аз ви предлагам да не подлагаме на тест нашата издръжливост. Нека не чакаме още десетки и стотици години, за да живеем по-добре, а да го направим още на 11 юли с номер 22 в интегралната бюлетина“, апелира към дупничани Виктория Василева.

Втори в листата е юристът с дупнишки корени Андрей Михайлов. Той е завършил Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и има завършена специалност по право в Европейския съюз. Специализирал е в областта на обществените поръчки и административното право. Работил е в частния сектор и в Комисията за защита на конкуренцията.

Под номер три е Снежанка Траянска, която е магистър по „Счетоводство и контрол“. Управлява собствен бизнес в областта на счетоводството, транспорта и спедицията. Работи като експерт-икономист към Окръжен съд-Кюстендил.
„От скоро съм в партия „Има такъв народ“. Повярвайте ми, в началото се колебаех много дали да се включа. Запознавах се и четях програмата, чудех се вярно ли, или не. Занимавам се със счетоводство и имам близки връзки с бизнеса от близо 20 години. Виждам какви са проблемите на хората. Клише е да кажа, че оттук нататък всичко ще бъде цветя и рози. Но трябва да се започне. Не може всеки ден да се сблъскваме с невъзможни трудности. Говори се вече 20 години за електронно правителство, но все не се случва. Общувам с много млади хора и виждам тяхното желание да направят нещо тук, в България. Ходят, учат в чужбина и се връщат. Но не могат да продължат, защото тук няма условия. Много се надявам да успеем да имаме възможност да изпълним тези прекрасни проекти в програмата ни“, заяви Снежанка Траянска.

Под номер 4 в листата е общинският координатор за Дупница д-р Здравко Данаилов. Той е роден през 1974 година в Дупница. Завършил е Медицинската академия в София и от тогава досега работи като зъболекар в родния си град. Женен е, с едно дете.
„Повечето от вас ме познават и знаят, че винаги съм гледал да бъда искрен и честен към хората. По същия начин се надявам и оттук нататък да работя в това ново начало. Повечето от идеите, които са заложени в програмата на партията имат за задача и цел да подобрят условията ни на живот, бизнес, образование и здравеопазване. Надявам се, че след 11 юли ще имаме възможност всички тези идеи и намерения да бъдат реализирани“, каза д-р Данаилов.

Друг дупничанин, а именно Антон Стойнев е на пето място. Той е завършил „Международни икономически отношения“ в Москва през 1991 година. От 1996 до 2006 живее в САЩ. Работи в сферата на ресторантьорския бизнес. Женен е и владее четири езика.

Под номер 6 е Йордан Лазаров, който е инженер и икономист.

След представянето,  гости и граждани  имаха възможността да осъществят пряк контакт с кандидатите за народни представители и експертите от ПП „Има такъв народ“ . В непринуден разговор те задаваха въпроси по темите, които ги интересуват. Всички от листата си пожелаха успех и късмет на парламентарните избори на 11 юли.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!