Кметът на Жабокрът: Не съм вързан за стола в канцеларията

Ясен Стипцарски свиква общоселско събрание след подписката с искането на главата му

Искам да помоля хората, които не са доволни от работата ми, да разговарят с мен и да кажат от какво имат нужда. Така се обърна кметът Ясен Стипцарски към жителите на село Жабокрът.

Припомняме, че срещу него са събрали подписка 105 души, които искат той да бъде отстранен от поста преди изтичането на мандата му. В негова защита пък са се подписали 137 човека от населеното място.

Случаят стигна до Общинския съвет в Кюстендил, като съветници поискаха отстраняването му от поста заради действия, които уронват престижа на кметската институция.

Ясен Стипцарски бе упрекнат от местните жители и съветници, че не изпълнява кметските си задължения и не може да бъде открит на работното си място, както и че борави с лични данни. Общинската администрация в Кюстендил ще предизвика проверка по постъпилите сигнали, съобщи градоначалникът Петър Паунов. С казуса ще се заеме и Общинската избирателна комисия, защото въпросът е от нейната компетентност, допълни той.

В отговор на всичко това Стипцарски излезе с емоционално обръщение към съселяните си в социалните мрежи. Той избра да отговори след статията на “Вяра”, публикувана в местната група. Ето какво написа първенецът на с. Жабокрът:

“Искам да помоля всеки един от вас, хората, които не са доволни от  мен и от работата ми, да дойдат и да дадат съвета си как да задоволя вашите нужди. Виждам доста негативни коментари по мой адрес от хора, които дори не живеят в селото, хора, които имат лични мотиви и не е станало на тяхното. Да ви попитам вас, жители, подписали се срещу мен в една подписка, в която се дублират имена… Кой от вас не отразих, на кой не свърших необходимото, по-голямата част от хората в списъка дори не са влизали в сградата на кметството. Кметът не е вързан за стола в канцеларията, на вратата има табела с големи цифри и телефонният ми номер, всеки може да се обади по всяко време, когато не съм бил в кабинета, и да каже какво му е нужно, да обясня къде съм и защо отсъствам. Никой обаче не си направи този труд…”.

В същото време Ясен Стипцарски предложи да се свика общоселско събрание, на което да се обсъдят най-наболелите проблеми на Жабокрът. Датата предстои да бъде уточнена.