Кметът на Кюстендил представи екипа си

Снимка – БНР

Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов представи четирима от своите заместници.

Петият заместник-кмет ще бъде назначен след промяна на щатното разписание, тъй като в момента няма такава позиция.

Новият заместник-кмет ще бъде с профил “Хуманитарни дейности и образование”. Отговорник ще бъде назначен и за ромския квартал в Кюстендил, стана ясно на представянето.

“Всичките четирима заместници са специалисти в своята област и хора с опит. Те са лично мой избор и стоя зад всеки от тях”, коментира Атанасов.

Като заместник-кмет в общината остава Росица Плачкова, която заемаше поста и при предишния кмет Петър Паунов. Тя ще се занимава с инвестиционната политика в общината. Кристиян Иванчов – бившият заместник-областен управител, който беше кандидат за кмет от коалиция “ПП-ДБ” ще отговаря за туризма, социалните дейности, спорта и сигурността.

Венцислав Терзийски, дългогодишен финансист и счетоводител,  ще бъде заместник-кмет по финансите, а Николай Дочев – дългогодишен управител на Секретариата по Трансгранично сътрудничество България – Северна Македония, ще бъде заместник по европейските фондове.

Атанасов каза, че днес е провел среща с администрацията в общината. “Има голяма липса на кадри, има отдели без началник или с по един човек”, каза той и посочи, че общината предстои да бъде окомплектована и че липсват юристи, кадри в капиталното строителство, геодезията, картографията.

„Ще проверим и възможността за повишаване на възнагражденията в общината, които в момента са крайно ниски. Промени в общинските предприятия като цяло няма да има, но ще има оптимизация”, каза още кметът.