Кметът на Перник се срещна с първенците на Випуск 2021

И тази година по традиция кметът Станислав Владимиров се срещна с най-изявените абитуриенти от пернишките училища. Момичетата и момчетата, които под една или друга форма са прославили Перник и училищата си и са повод за гордост със спечелени награди в различни конкурси, олимпиади и спортни състезания, се събраха в Двореца на културата.

„Със сигурност ще помните деня на вашето завършване. Този ден е преломен за вас. Изминава е един етап от вашия живот. Етап, в който вие сте изградили една основа, която със сигурност ще ви даде ново житейско развитие. Ще определи вашия професионален път. Сигурен съм, че ще сбъднете мечтите си и ще постигнете това, към което се стремите, което ще ви даде най-голямо удовлетворение в живота.“

С тези думи Владимиров се обърна към зрелостниците, като изрази увереност, че за много от изявените ученици ще се говори с добро извън пределите на Перник и България, защото градът ни се слави със своите таланти. „Надявам се обаче всички да останете или да се върнете след време в нашия град. Той ще бъде променен към по-добро. Това е важно, за да може и градът, и държавата ни да се развиват“, каза още Владимиров. „Предстоят ви емоционални дни и години, различни от тези, които сте имали в училище. Всеки етап от живота си има своя чар. Сигурен съм, че за вас по-доброто предстои. Желая ви житейски и професионален успех“, завърши кметът на Община Перник.

„Всеки от нас успя да вземе нещо добро и нещо важно от училището. Бих казала, че всеки от нас излиза с много добри познания, за което сме благодарни на преподавателите си. Всеки от нас е различен, но успяхме да работим и учим като екип. Пожелавам на всички абитуриенти от всички училища да намерят своя път, който да ги удовлетворява. И ако той е в нашия град, ще е хубаво и полезно за всички“ – каза Ася Стефанова от ГПЧЕ „Симеон Радев“.

Ванеса Николаева – зрелостник от ПМГ „Христо Смирненски“, благодари на всички учители, че винаги са били до учениците си. „Благодарим, са ги научили на много, че са ги изградили като личности, които поемат по своя живот“, каза тя и пожела на всички зрелостници успех на предстоящите изпити и да реализират своите мечти. Защото най-доброто предстои.