Кметът на Петрич Д. Бръчков изгреда с огромен букет цветя постановката „Железният светилник” в Струмица с вицепремиера Захариева и македонския премиер Заев

Кметът на Петрич Димитър Бръчков присъства на постановката “Железният светилник”, която бе играва в македонския град Струмица на театър „Българска армия”.

Постановката събра държавна и местна власт от двете страни на границата. Представлението бе част от турнето на Театър ” Българска армия” в Македония. Петричкият кмет влезе в театралния салон с огромен букет цветя, а следкрая на представлението развълнувано стана на крака.

“Вярвам, че занапред Република Македония ще дава всички гаранции, нужни на България”. Това заяви министър-председателят на Македония Зоран Заев, който се срещна с вицепремиера и министър на външните работи на България Екатерина Захариева преди представлението. В тяхна компания бе и Бръчков.

„Само ще спечелим, ако на 26 юни Македония започне преговорите за членство. В противен случай рискуваме най-ранната следваща възможност да бъде в края на 2020 г. Не мисля, че македонският народ заслужава това”, каза още Захариева. Тя поздрави премиерите и външните министри на Гърция и Македония, по повод намерения компромис с името”, коментира Захариева от своя страна.