Кметът на Самоков инспектира изграждането на пикник зони и алеи за велосипедисти

Кметът Владимир Георгиев инспектира работа по двата проекта, финансирани от Предприятието за дейности по опазване на околната среда в Самоков. Кметът на Злокучане Кристиян Здравков го запозна с извършеното до момента и какви дейности още предстоят.
Тези проекти са обединени от обща концепция, която предвижда изграждане на пикник зони и алея за велосипеди и разходки покрай река Искър. Едната част обхваща зоната от обходния път към града, а другата е от Злокучане към Драгушиново. Има разработена и трета част, която да свърже другите две. С третия проект ще се кандидатства за финансиране следващата година. По този начин ще се оформи цялостна зона за отдих и разходка.
В момента текат дейности по почистване и заравняване на алеята от обходния път към града. В зоната край река Искър от село Злокучане вече са извършени част от предвидените благоустройствени дейности. Оформена е пикник зона край реката, почистен е пътят, предстои да се положи трошенокаменна настилка на продължението към село Драгушиново.
Цялостният проект предвижда оформянето на екопътека, която да свързва Злокучане със Самоков. Очаква се проектите, предвидени за тази година, да бъдат завършени до края на октомври.