Кметът на Сатовча Арбен Мименов: Уличната мрежа е на 90% ремонтирана

  •  Благотворителният бал на общината ще е на 21 декември, миналата година бяха събрани рекордните 54 500 лева

 

Арбен Мустафов Мименов е кмет на община Сатовча четвърти мандат. Роден е на 06.04.1965 г. По професия е ветеринарен лекар. Завършил е Института за ветеринарна медицина в Стара Загора. От 1992 година до 1999 година е работил като ветеринарен лекар в Регионална ветеринарна служба – Благоевград, пише кмета.бг. Избран е за председател на Сдружение „Съюз на производителите на ориенталския тютюн в България” и на Националното сдружение на тютюнопроизводителите в България. Кмет на община Сатовча четвърти мандат.

– Г-н Мименов, удовлетворен ли сте от свършеното от общинската администрация през отиващата си 2018 г.?

– За мен е важно да са доволни жителите на община Сатовча. Ние положихме усилия да направим средата, в която живеят, по-добра и по-уютна. Затова се инвестираха много средства в подобряване на инфраструктурата. Защото това е желанието на местните хора, а ние сме длъжни да го направим – да имат хубави улици, качествени водопроводи, площадки за спорт и отдих, зелени кътове. Ремонтирахме много улици и водопроводи, направихме пречиствателни станции. Догодина ще продължим да подобряваме инфраструктурата в населените места на общината – най-вече улици и водопроводи. Уличната мрежа, за която отговаря общината, е на 90% ремонтирана.

– Социалната политика е приоритет за Вас, успешна ли бе тя тази година?

– Не спираме да се грижим за по-доброто бъдеще на тези, които имат нужда от подкрепа. Ремонтирани са много детски градини и детски ясли. Обновихме сгради на кметства, на читалища. Също така осигурихме по проект съвсем ново оборудване за Домашния социален патронаж. Община Сатовча организира за девета поредна година благотворителна инициатива в подкрепа на деца сираци и деца с увреждания до 16-годишна възраст. Стотици дарители и благодетели през годините са били съпричастни с кампанията, която набира средства за нуждаещи се деца и младежи. Най-важно е да помогнем на децата, на които им предстои абитуриентски бал догодина. След това, според събраната сума, се прави разпределение на средствата за останалите деца. Апелът ми към жители и гости на общината, към бизнеса, към институциите е да подкрепят благородната ни кауза. Тази година благотворителният бал ще е на 21 декември. На него се провежда търг с наддаване за различни предмети и сувенири, които са изработени от сръчните ръце на деца и възрастни. С всяка изминала година броят на дарителите се увеличава. През 2017 г. бяха събрани рекордните 54 500 лева. През 2015 г. и 2016 г. бяха събрани по над 40 000 лева. Специална комисия разпределя средствата. Дарения могат да се правят и в кутиите, поставени в кметствата на населените места, както и по банкова сметка.