Конкурсът “Девойка Кюстендилска пролет 2021“ без публика

Като човек, който непрекъснато бърка, от сърце ви моля за прошка, каза кметът Петър Паунов

Избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ тази година ще има. Това информира на брифинг пред медиите кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Конкурсът обаче ще се проведе на закрито, за да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Участие ще вземат девойките, които бяха кандидатки за приза през миналата година, когато конкурсът така и не се проведе заради извънредното положение за коронавируса.

„Изборът ще се извърши в студио на закрито и ще бъде излъчват директно в събота – 20 март, от 17 часа в интернет. Благодаря на момичетата, които бяха определени през предходната година, всяка една от тях ще се включи и тази година“, каза Петър Паунов и добави, че традиционно изборът за най-красива кюстендилка ще премине в три кръга, а журито отново ще бъдат девойките “Кюстендилска пролет” през годините. И през тази година отново ще бъде избрано момиче на публиката, което ще се определи с есемес гласуване. Самият избор ще бъде излъчен на екрани, разположени на централния площад „Велбъжд“, а празникът ще се състои с богата украса, хубава музика и видеостени от избора на „Девойка Кюстендилска пролет“ на 21 март. Тази година за първи път няма да има търговци от други градове.

Записът от спектакъла ще бъде излъчен и на 21 март, когато традиционно кюстендилци се поздравяват с настъпването на пролетта. Денят е и официален празник на Кюстендил.

Кметът Паунов честити и празника на жената. За поредна година той поиска и прошка от кюстендилци.

„Прошката е най-върховният израз за истинските християни. Прошка се иска от най-малкия или от най-съгрешилия, така че като човек, който непрекъснато бърка, от сърце ви моля за прошка, уважаеми съграждани. Надявам се да бъде една благословена седмица, в която всеки да получи своето опрощение и да влезем с вяра във Великия пост, дочаквайки след това и Христовото възкресение. Покаянието е пътят към смирението и се надявам да преодолявам грешките си в бъдеще“, каза в обръщението си към кюстендилци кметът Петър Паунов.

Краси ЦЕНКОВА