Корнелия Нинова в Кюстендил: Към настоящия момент нямаме нито водач, нито листа

Председателят на БСП връчи нови членските карти в областния град

Следващата седмица ще бъде ясен водачът в листата на Коалиция за България. Това заяви пред медиите в Кюстендил лидерът на БСП Корнелия Нинова. До тогава бъде уточнено и мястото на коалиционните партньори в нея.

„Следващата седмица избираме и водачите, и коалиционните партньори. Още е рано да кажем, първо трябва да ги гледаме на Изпълнително бюро, след това на Национален съвет. Днес имаме областен съвет онлайн и избираме областен председател. Първо би ми се искало да обсъдим какво ще правим, след това кои ще са хората, които ще изпълняват тази програма. Тук съм да обсъдим и платформата. Искам да чуя хората, всеки да даде мнение, да усъвършенстваме програмата. Към настоящия момент нямаме нито водач, нито листа”, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви още пред журналисти, че Централната избирателна комисия трябва да гарантира по всякакъв начин участието на всички в изборите. Според нея трябва да се направи така, че да не се възпрепятства участието на никого, който иска да се регистрира и да участва в изборите, ако отговаря на изискванията. „Принципно ние ще се явим на изборите в стария формат на „БСП за България” , в който формат участват пет партии. Имаме такова решение на нашите колективни органи, като няма да променяме коалиционната формула, каза още Нинова.

Както вече съобщихме, Нинова бе в града под Хисарлъка по покана на общинското ръководство в лицето на председателя Бойко Клечков. Тя връчи нови членски електронни карти на 21 души, сред които има земеделски производители, IT специалисти, инженери, лекари и др. По думите на Нинова, всички те ще бъдат полезни за управлението на страната.

Краси Ценкова