Костадин Кърджалийски е спортист на годината в Гоце Делчев

На церемонията „Спортист на годината“ 2023 г. тържествено бяха наградени най-добрите спортисти, отбори и треньори в община Гоце Делчев.  Церемонията се проведе в зала „Неврокоп Арена“.

За спортист номер 1 на изминалата 2023 г. бе определен Костадин Кърджалийски. Състезателят по кикбокс от СК „Кайтен“ спечели приза за четвърта поредна година. Кърджалийски  е носител на републикански титли от кикбокс в трите рингови стила и на титлата Pro Fight. Спечели републиканското първенство по кикбокс и стана вицешампион при дебютното си участие в тежка категория. За първа година той бе част от националния отбор по кикбокс и успя да стигне до пето място на Световната купа и на Световното първенство.

На второ място се класира Георги Хаджиев, състезател по карате от СК „Ронин“. Трети е Борислав Василев, състезател по кикбокс от СК „Кайтен“.

За „Състезание на годината“ бе обявен Международният турнир по борба за Купа „Неврокоп“. В спортното събитие участваха 250 състезатели от 8 държави.

„Отбор на годината“ за 2023 стана хандбален клуб „Пирин – 64“. През годината той изигра 87 мача, от които 63 победи и се класира на 4-то място в Купата на България.

Победител в категорията „Треньор на годината“ е Бисер Таиров – треньор на клуба по борба „Пирин 2021“. През 2023 г. неговите състезатели спечелиха 47 медала.

В категория “Спортист на годината – девойки до 18 г.” призът отиде при националния състезател по баскетбол и капитан на баскетболен клуб Пирин Фатме Кичукова.

В категория „Спортист на годината до 18 г. – юноши“ победител е 10-годишният Никола Мутафчиев от СК по мотокрос „Панчо рейсинг тийм“.

В категория „Отбор на годината до 18 г.“ отличието спечели клубът по киокушин карате „Ронин“ с председател Стоян Златев.

 

Снимки – Радио В-99