Красавицата Виктория Доцина поведе хорото на земляческа среща в Яхиново, кметицата Софка Скоклева: 500 души от селото си изкарват парите в чужбина

Хорото поведе красавицата Виктория Доцина.

Стотици съборяни се събраха на земляческа среща в дупнишкото село Яхиново, като курбанът за здраве бе осветен от поп №1 в Дупнишко Георги Паликарски.

Яхиновецът Росен Цеков със сина си Агел на събора

В родното Яхиново от фермата си в Хасково специално за земляческата среща дойде известният земеделец Ники със съпругата си Бети, в чиято ферма се снима риалити шоуто „Фермата”.

Весела компания на събора

Яхиновци побързаха да се нащракат с известния си земляк. Хорото пък поведе красивата Виктория Доцина.

Кметицата Софка Скоклева с приятелката си Янка Гогова

Кметицата на селото Софка Скоклева пък използва случая, за да съобщи: „Над 500 станаха гурбетчиите яхиновци в чужбина. Все по-малко станаха тези, които се прибират. Ето на  мои приятелки децата не си дойдоха това лято”, каза тя.

Кметицата Софка Скоклева със строителя на Яхиново Димитър Атанасов

Децата на яхинката Янка Гогова, която бе с официална прическа и модерен тоалет за празника, също не се прибраха за събора и тя бе в компанията на кметицата Софка Скоклева.

Янка се чувства много самотна, защото съпругът й е починал. На трапеза Софка Скоклева покани своя предшественик Димитър Атанасов. Веселяците вдигаха наздравици до късно и похвалиха умелия готвач на курбана.

Петя Милева