Кърпят надупчения път Самоков-Ихтиман (ВИДЕО)

Започна изкърпването на съсипания от дупки път Самоков-Ихтиман. Техника на “Джи пи груп” и на “Автомагистрали Хемус” е разположена в района на язовир “Искър”, където екипите работиха и през почивните дни.

Въпреки ремонтните дейности не се получиха тапи и движението се осъществяваше нормално. Ямите по пътя са маркирани за запълване до Ново село. Участъци в района вече са изкърпени и на места дори е положен нов асфалт.

Съществуващите дупки и новопоявилите се обаче и в момента продължават да създават проблеми на водачите. Много от тях са принудени да шофират на зигзаг и да навлизат в насрещното движение, само и само да спасят автомобилите си. По този път се движат и много тежкотоварни камиони, което допълнително усложнява обстановката.

Припомняме, шофьорите, които редовно пътуват по маршрута, и община Самоков настояваха за цялостен ремонт, тъй като кръпките, както и дупките се трупат една до друга. Трафикът е доста натоварен и само основен ремонт като на пътя Дупница-Самоков би бил удачен вариант. На запитване на община Самоков от АПИ обаче отговориха, че на този етап е предвидено само изкърпване в участъка Самоков-Ново село.

Силвия БОРИСОВА

 

(ВИДЕО)