Кюстендилката Валерия Кадийска отново шеста на висок скок, този път на шампионата за жени

Валерия Кадийска
  • Без условия за тренировки на закрито 18-годишният талант скочи 160 см, гледа към сезона на открито

 

В рамките само на една седмица Валерия Кадийска от клуб „Пауталия” (Кюстендил) се нареди отново на 6-о място в скока на височина. 18-годишната състезателка на треньора Румен Омерски този път влезе в Топ 6 на България на Държавното първенство по лека атлетика в зала за мъже и жени. Тя преодоля в сектора 160 см от трети опит и раздели шестата позиция с Виктория Миланова от АК „Плевен 2014”. Седмица по-рано кюстендилският талант се нареди също на 6-о място, но на шампионата за мъже и жени до 20 години. Тогава Валерия Кадийска преодоля 155 см – резултат като на бронзов медал, но Кадийска имаше по един фаул на 150 и 155 см и това я изпрати по-назад в класирането.

В сектора за висок скок Венелина Венева-Матеева и на 44 години показа, че е непобедима. Състезателката спечели деветата си национална титла, след като преодоля 175 см на шампионата на страната ни в „Асикс Арена”.

Стела Саранти от Кипър, която се състезава за „Академик” (София), спечели сребърния медал. Преди седмица тийнейджърката, която е с 26 г. по-малка от Венелина, стана шампионка на страната ни за девойки със същия резултат, както и днес – 170 см.

Елеонора Драгиева („Берое”-Стара Загора) се окичи с бронзовия медал. Заралийката също преодоля 170 см, но от трети опит, докато Саранти преодоля височината от раз.