Кюстендилски ученици спечелиха прием за Стопанската академия в Свищов

София Василева
  • София Василева, Йоана Цонева и Янис Якимов грабнаха специална награда за най-добра маркетингова обосновка

София Василева, Йоана Цонева и Янис Якимов от 11-и клас на Природо-математическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ – гр. Кюстендил завоюваха специална награда за най-добра маркетингова обосновка. Това стана на национално състезание към катедра “Маркетинг“ на Стопанска академия “Димитър А. Ценов” – Свищов.

Сред близо 200 ученици от цялата страна и над 60 национални проекта ReLeaf проектът на възпитаниците на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – гр. Кюстендил бе класиран в Топ 5 и спечели единствената в състезанието специална награда „Най-добра маркетингова обосновка“.

Йоана Цонева

Благодарение на един месец усилен труд, ръководени от своя хъс и интерес, учениците доказаха, че не само придобитото в училище академично знание е непременно основата на успеха, а амбицията да надграждат компетентностите си и общата си култура в различни области. Те изготвиха проект с името ReLeaf за малък местен ресторант, с богато и сезонно портфолио, изцяло от висококачествени и здравословни продукти. Установиха нуждата от бърз, но същевременно здравословен ресторант в пределите на Кюстендил чрез анкетиране на стотици хора, принадлежащи на различни социални групи. За целта общността на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ допринесе към успеха на проекта, достигайки до всеки ученик, родител и учител.

Янис Якимов

Специалната награда, която отборът спечели, е сертификат, който им осигурява прием в Стопанска академия “Димитър А. Ценов”.

“За тези млади хора можем да кажем само едно – бихме били щастливи да са наши студенти. Макар и да не са изучавали маркетинг, те демонстрират завидно познаване на маркетинговия инструментариум. По думите им всичко е резултат на самообучение и саморазвитие”, е становището на СА “Димитър А. Ценов” – Свищов.

Краси Ценкова