Ловци от Югозапада вдигаха тежки наздравици на събор в Попови ливади, весели ги оркестърът на Здравко Георгиев

Кирил Котев сред присъстващите на церемонията по връчването на наградите

Кметът на Сандански Кирил Котев присъства на церемонията по освещаването на знамената на ловните дружинки от митрополит Серафим

 

Оркестърът на Здравко Георгиев весели до зори мощна компания ловци, които окупираха Попови ливади за събора, свързан със 120 години Национално ловно-рибарско сдружение и 115-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

Ловците вдигаха наздравици на събора, като неуморният оркестър им изпълняваше музикалните желания.

Изпълнители на македонски песни от Неврокопско – Георги Жбантов, Петър и Цветанка Воденови, Ирина Паскалева, пяха от сърце и душа за съборяните. Неврокопският митрополит Серафим освети знамената на ловните дружинки от Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Разлог и Струмяни. На празника присъства и кметът на Сандански Кирил Котев. Шефът на националния съюз на ловците и риболовците инж. Васил Василев обяви наградата на името на Дончо Цончев, която тази година е присъдена на проф. Любомир Халачев за разказа му “Спомен за лисицата”. Почетни грамоти бяха връчени на генерал Андрей Боцев, на председателя на ЛРС “Сокол” – Гоце Делчев Валери Сарандев и др.