“Марек” с огромна крачка към промоция във Втора лига!

Дупничани се наложиха с 3:1 над “Пирин” в Гоце Делчев и дръпнаха на върха с по 4 точки преднина пред “Вихрен” и “Беласица”

Петричани се върнаха в битката за промоция след 2:0 в Сандански

“Марек” победи с 3:1 “Пирин” в Гоце Делчев пред погледа на кмета на Дупница инж. Методи Чимев и направи огромна крачка към влизане във Втора професионална лига. Добра новина за дупнишкия клуб дойде и от стадиона в Сандански, където “Беласица” победи с 2:0 местния “Вихрен”. Така петричани и санданчани се изравниха по точки – 65 и делят второто и третото място. С успеха си обаче дупничани събраха 69 пункта и вече водят с 4 на най-близките си преследвачи.

Мачът в Гоце Делчев започна по възможно най-добрия начин за дупничани, които откриха резултата още в 4-ата минута, когато точен с глава бе Васил Калоянов. Той се възползва от хубаво центриране от десния фланг на капитана Александър Близнаков, извиси се над противниковата защита и даде преднина на своите.

Отново Калоянов бе в прегръдките на своите съотборници в 22-ата минута. Той се възползва от грешка в защитата на домакините и покачи на 2:0.

В 30-ата минута Димитър Панталеев бе близо до това да направи преднината на “Марек” класическа, но в последния момент стражът на “Пирин” Абди Абдиков улови топката.

До края на първото полувреме домакините така и не създадоха нито една опасност пред вратаря на марекчани Пламен Младенов.

Втората част обаче стартира много добре за тимът от Гоце Делчев. В 50-ата минута Павел Головодов бе фаулиран на границата на наказателното поле. Той се нагърби с изпълнението на прекия свободен удар и успя да реализира красиво попадение, директно от фаул, връщайки интригата в мача. След като намалиха резултата, домакините се опитаха да стигнат и до втори гол. Те владееха топката повече в сравнение с първата част, но стигнаха до чисто положение за изравняване.

Наставникът на “Пирин” Димитър Крушовски получи жълт картон от главния арбитър Петър Григоров в 74-ата минута поради бурни реакции към неговите решения.
Появилият се като резерва само шест минути по-рано Джордж Николов вкара гола на успокоението за “Марек” в 84-ата минута, подпечатвайки изключително важния успех за своя тим.

През уикенда няма да има срещи от Югозападната трета лига, тъй като предстои Великден. Следващия кръг ще се изиграе на 8-и май, събота, от 18 часа. Тогава “Марек” приема “Сливнишки герой” (Сливница) на стадион “Бончук”, “Вихрен” гостува на “Ботев” (Ихтиман), а “Беласица” е домакин на “Надежда” (Доброславци).

Димитър ИКОНОМОВ

„Пирин“ (Гоце Делчев): Абдиков, Б. Иванов, Гуцев, Грозданов, Кочанов, Лазаров (38 – Р. Петров), Либяховски, Коршумов (66 – Караемин), Головодов, Алим, Дафков
Старши треньор: Димитър Крушовски

„Марек“: Младенов, Каймакански, Тунтев, Арсов, Калайджийски, М. Иванов, Владимиров (78 – Дж. Николов), Любомиров, Калоянов (90 – Чечев), Близнаков, Панталеев (71 – С. Димитров)
Старши треньор: Светослав Георгиев