„Марек Юнион-Ивкони” загуби от „Арда”, посреща лидера в събота

Агитка от Дупница подкрепяше дупничани в кърджалийската зала „Арпезос”

„Марек Юнион-Ивкони” загуби с 0:3 (23:25, 21:25, 21:25) гейма от „Арда” в отложения си мач от 16-ия кръг на Суперлигата. В зала „Арпезос” дупничани бяха подкрепяни от агитка, която пропътува разстоянието до Кърджали, но не успя да помогне на своите любимци.
В първия гейм дупнишкият клуб водеше в резултата до 18:14, след което две поредни блокади на Невен Нешев и успешни атаки доведоха до равенството 18:18. Това подейства мобилизиращо на домакините, които заиграха още по-добре и показаха стабилност в посрещане и така спечелиха с 25:23.


В следващите две части „Арда” успяваше да поведе рано и диктуваше темпото на игра, като не позволяваше на марекчани да изравнят.
След поражението „Марек Юнион-Ивкони” остава на пето място в класирането на волейболния ни елит с 28 точки (9 победи и 7 загуби).
Дупничани посрещат „Нефтохимик 2010” в събота от 17 часа в местната Спортна зала. Двубоят се явява дербито на 17-ия кръг. Тимът от Бургас е лидер с 42 пункта, но много добре знае, че му предстоят трудни мигове в Дупница.