„Марек Юнион-Ивкони“ отпадна на четвъртфиналите в Суперлигата след нова тежка загуба от „Монтана“

Сезонът за „Марек Юнион-Ивкони“ приключи след нова загуба от „Монтана“ с 0:3 (22:25, 14:25, 20:25) в четвърфиналите на Суперлигата.
След като преди два дни дупничани претърпяха поражение със същия резултат у дома, те не намериха сили да се противопоставят на съперника си и в зала „Младост“.

Волейболистите от Дупница започнаха добре срещата и водеха до средата на първия гейм. След това обаче те допуснаха грешки, от които северозападният отбор се възползва по най-добрия начин и успя да затвори частта при 25:22 в своя полза.

Домакините продължиха с вдъхновението след обрата и през втория гейм, който успяха да спечелят с голяма разлика – 25:14.

Третата част беше по-равностойна, но отново възпитаниците на Даниел Пеев показаха повече характер в решителните моменти и съвсем закономерно спечелиха с 25:20, а с това и двубоя с 3:0 гейма.

Така след две победи без загубен гейм „Монтана“ се класира за полуфиналите във волейболния ни елит, докато сезонът за „Марек Юнион-Ивкони“ приключи.

Най-резултатен за победителите бе Максим Сапожков с 18 точки (1 ас), а съотборниците му Стефан Чавдаров и Радослав Попов се отчетоха със съответно 9 и 8 пункта.

За марекчани Димитър Дулчев реализира 9 точки, 1 от които дойде след успешна блокада.

Димитър ИКОНОМОВ