Мачът за Купата на България Септември-Вихрен в сряда на стадиона в Симитли 

Ташко СУЛЬОТОВ

В сряда, 10 август, от 20 часа на градския стадион в Симитли ще се играе мачът за Купата на България между отборите на местния Септември и Вихрен Сандански. Този двубой ще бъде решителен за определяне на областния първенец на Благоевград, който ще продължи по-нататъшната фаза на турнира за Купа България. Областният съвет на БФС повери ръководството на срещата на опитния арбитър Благой Манов с асистенти Костадин Ангелов и Марио Донев, делегат ще бъде Ивайло Ганчев.

За този мач наставникът на Вихрен Ивайло Василев е планирал да проведе три занимания, като едното от тях е сутринта в деня на мача. „В Симитли ще изведа тези футболисти, които показват най-голямо старание по време на заниманията и се намират в оптимална форма. Във всеки един мач, включително и в тези за Купата на България, ще гоним пълен успех, за да може да се класираме колкото може по-напред“, сподели Ивайло Василев.

Старши треньорът на Септември Симитли Стефан Гошев заяви, че е уверен в победата над отбора на „Вихрен“ в сряда като домакин. „Заръката на ръководството е във всеки един мач футболистите, на които ще гласувам доверие, да дават максимума от себе си и да зарадват феновете. Победихме в първия мач за турнира отбора на Пирин (Гоце Делчев), сега е ред да сторим същото и срещу Вихрен (Сандански). Сили и възможности имаме, надявам се да станем на първо време областен първенец“.