Медици от Софийска област разгледаха новата апаратура в МБАЛ-Самоков

В МБАЛ-Самоков се състоя среща на Медицинския съвет и съвета по здравни грижи към болничното заведение с д-р Розалина Чобанова – директор РЗИ София област и д-р Гелев –директор ЦСМП София град и София област.

На събитието присъстваха и управителите на общинските болници в Ихтиман, Елин Пелин и Павликени, членове на сдружението на общинските болници, начело с председателя д-р Тотев, зам. кметовете на община Самоков Шия Шехтанова и Люба Кленова, както и общински съветници.

Поводът за срещата бе кратък отчет за инвестиционната програма на „МБАЛ-Самоков“ ЕООД за 2020 г. Д-р Цонев направи кратка презентация на новата ендоскопска видеосистема закупена от Община Самоков. Главната мед. сестра – Ангелина Гаврилова, презентира дезинфекционните миялни машини в Операционен блок на ХО и ТО. Представен бе и висок клас ехограф в родилна зала на Акушеро-гинекологично отделение от д-р Спасов. Посетено бе и реконструираното и напълно оборудвано отделение по физикална и рехабилитационна медицина. Бе открита официално конферентната зала на МБАЛ-Самоков, в която бе презентирана историята на болницата от 1979 г. до 2020 г.