Министър Нанков: Проектите за 18 млн. лв. се изпълняват перфектно в Кюстендил

Министър Николай Нанков бе посрещнат от кмета Петър Паунов.

Със зам.-министър Деница Николова успяхме да поговорим за осигуряване на средства за малките неселени места, което ще е възможно през новия програмен период, каза кметът Паунов

12-годишният Деян Ботев и 13-годишната Калина Брънзова от Перник победиха в състезанието „Моят град е моята крепост“

Кюстендил е един от най-добрите наши бенефициенти по ОП „Региони в растеж“.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на посещението си в града под Хисарлъка.

Кметът Петър Паунов

Той бе посрещнат от кмета Петър Паунов. Министърът заяви, че проектите, които се изпълняват и по отношение на образователна инфраструктура, и в енергийна ефективност за над 18 милиона лева, се изпълняват перфектно.

Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Евелина Павлова

„Добрите бенефициенти като Кюстендил ще имат възможност след края на тази година на база преразпределение на ресурса да реализират още проекти като образователна инфраструктура, градска среда. Най-добрите блокове като съотношение цена и качество нямаме друга община като Кюстендил в страната“, каза министър Нанков. Идването му в Кюстендил бе по повод втория полуфинал на образователно-патриотичната кампания на МРРБ „Моят град е моята крепост“, който се проведе в Общински драматичен театър, а министърът бе председател на 5-членното жури.

Рачков поздравява победителите Деян и Калина

Освен Николай Нанков в журито бяха и неговата заместничка Деница Николова, Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, областният управител Виктор Янев и кметът на Кюстендил Петър Паунов.

„Инициативата е страхотна. От цяла Югозападна България децата са тук. Гордея се с децата и жителите на Кюстендил, надявам се те да са доволни от проектите, които реализираме тук. Много съм доволен от реализацията на проекта пред галерията и реката. Ремонтът на театъра също е включен в този програмен период. Със зам.-министър Деница Николова успяхме да поговорим за осигуряване на средства за малките неселени места, което ще е възможно през новия програмен период”, каза кметът Петър Паунов.

Полуфиналът на образователно-патриотичната кампания на МРРБ „Моят град е моята крепост“ бе спечелен от отбора на Перник след близо два часа оспорвана битка с представители на София-град, София-област, Пазарджик, Благоевград и домакините от Кюстендил. Водещи на състезанието бяха актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека, които в три кръга задаваха въпроси на децата какво знаят за България, за родните си места, както и за песни на известни народни и поп изпълнители. Двамата в компанията на Евелина Павлова от „Аз обичам България“ създадоха страхотна атмосфера.

Отборът на Перник в състав – 12-годишният Деян Ботев, който е ученик в ПМГ “Хр. Смирненски” и 13-годишната Калина Брънзова, ученичка в ОУ “Св. Ив. Рилски”, стана победител и се класира за финалната надпревара наесен в София.

Всички отбори получиха грамоти и предметни награди от министър Николай Нанков.

Министърът долетя с луксозно ауди, но въпреки мощната машина пристигна със закъснение в Кюстендил.