Мистерия с вратар на Мондиала – изпя химна, но изчезна за мача

Двубоят между Белгия и Мароко на Мондиала бе определен като огромна изненада, след като африканската страна победи с 2:0.
Мароканците събраха четири точки и не допуснаха гол срещу втория и третия от миналия Мондиал в лицето на Хърватия и Белгия, като със сигурност са една от приятните изненади в Катар.

За съжаление този мач предизвика безредици и хаос в Брюксел, където стотици етнически мароканци вилняха по улиците на белгийската столица , но двубоят пък бе белязан от един изключително странен и любопитен момент.

От няколко години неизменен титуляр на вратата на Мароко е Ясин Бону – страж на испанския Севиля от изключително висока класа, като такава трябваше да е ситуацията и на настоящия Мондиал.

Той бе на вратата срещу Хърватия, бе записан като титуляр и излезе със съотборниците си за мача срещу Белгия, но странно или не, при първия съдийски сигнал под рамките на вратата бе друг човек.
Там бе Мунир Мохамеди, а дълго време доста от световните медии не забелязаха промяната, съобразявайки се с официлния тимов лист и факта, че с очите си видяха Бону да пее химна сред титулярите, пише Dir.