Над 150 души дойдоха в Бистрица да подкрепят Кирил Огненски и инж. Методи Чиимев за нов мандат

Залата на Младежкия клуб се оказа тясна за желаещите да чуят приоритетите за бъдещето на планинското село

Залата на Младежкия клуб в Бистрица се оказа тясна, за да побере желаещите да чуят приоритетите за бъдещето на планинското село от инж. Методи Чимев и независимия кандидат за кмет на населеното място Кирил Огненски. Десетки млади хора останаха пред вратите на централната сграда, отстъпвайки място на по-възрастните, които дойдоха часове по-рано, за да участват активно в предизборната дискусия.

Освен жители и симпатизанти, на срещата с обществеността на Бистрица присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ: д-р Бойко Полянов, Крум Милев, д-р Красимир Панчев, Емил Гущеров, Георги Наумов, Атанас Велинов, Йордан Йорданов, Борис Павлов, Слав Мантарков, Владимир Сиврийски и дамите: Виолета Инкьова, Антонина Кирова, Даниела Петрова и Илияна Войводова. Домакин на събитието бе председателят на местното читалище „Светлина -1927” Явор Тодоров. За да пожелае успех на кандидатите в предстоящия вот на 29-ти, в залата дойде и народният представител от област Кюстендил Радослава Чеканска.

Кирил Огненски откри срещата с благодарност към Инициативния комитет, който го е издигнал за кмет на Бистрица, събирайки над 400 подписа в негова подкрепа. Той благодари и на инж. Емил Гущеров, който първи е подложил името му на гласуване, номинирайки го за управник на селото от партия ГЕРБ. Огненски направи отчет на дейността си през изтеклия мандат, като изтъкна случаите, в които е получил подкрепа от инж. М. Чимев и Община Дупница, при реализирането на различни проекти и инициативи в селото. Сред тях са разкриването на две групи в местната детска градина, която е сред най-предпочитаните от младите семейства.

Със съдействие на общината е изграден мръсен канал на ул. „Кольо Фичето” и подпорна стена на ул. „Бригадирска”. Особено внимание бе обърнато на погледната площадка при м. „Софраджик”, с което мястото е превърнато в атрактивна туристическа дестинация. Огненски отчете още положените усилия при направата на нов водопровод, с които трайно е решен проблемът с водоснабдяването на няколко квартала. Засегнат бе и важният въпрос, свързан с дейностите по проучването и сондажа на минерална вода в землището на село Бистрица.

Засегнати бяха и ремонтите на местното читалище, санирането на сградата, обособяването на пенсионерски клуб. „Питате ме защо се снимам с Методи Чимев, ето заради всичко това, приятели”, обърна се към дошлите в залата Кирил Огненски. „Не сме дошли тук, за да кажем, че сме решили всички проблеми. Време е да си дадем равносметка на свършеното в нашите мандати и с какво сме помогнали. Реално в последните години хората от село Бистрица имат немалко поводи да са доволни. Всички знаят какъв е статутът тук и какви са вече цените на имотите. Интересът към селото е голям”, коментира инж. Методи Чимев, изтъквайки връзката между проучванията за минерална вода и засиления инвестиционен интерес в Бистрица. Той обърна внимание на факта, че темата свързана с добива на термалните води в селото се превръща в нелеп опит за интерпретации и отправяне на внушения към местните хора.

„Две години екипът на проф. Щерев прави проучвания. Отделиха се немалко общински средства, за да започне сондажът. Това се прави само и единствено, за да има оттук нататък реален бизнес и нов поминък на населението. От селото до парк „Рила” няма празен имот. Направеното променя статута и дава препитание. Няма по-добър експерт от проф. Щерев в България. Пристигна на място със счупен крак, за да види как върви сондажът и техническата обезпеченост. И след това идва тук някой и започва да ви обяснява врели-некипели. Разберете, не е важно да се отбележи кой го прави и да парадираме, а защото свършеното ще остане за поколенията”, заяви инж. Методи Чимев. “Разумът трябва да е водещ.

Избирайте този, който наистина върши работа. За 12 години съм работил с много кметове, но Кирил Огненски е еталон за добър управник”, категоричен бе инж. Методи Чимев, като призова присъстващите да дадат своята подкрепа към досегашния кмет на Бистрица.

Инж.Емил Гушеров: Опозицията не е само да се говори и обещава, а да се работи и показва с действия

„Пожелавам на инж.Чимев и Кирил Огненски да продължават да работят така неуморно и в следващия мандат. През тези 4 години се случваха и се свършиха много неща. И, не, това не е предизборно! В даден момент идва време за всичко. Минералната вода нито ще е на г-н Чимев, нито ще е на Кирил Огненски, тя ще бъде за всички нас. Виждате в Сапарева баня какво се случва, благодарение на това, че през 2012 год. премиерът тогава Бойко Борисов, даде възможност на общините да разполагат с минералната вода и да я отдават на концесии. Сега виждате 4 и 5-звездни хотели, а Сапарева баня се нарежда сред първите места на спа дестинациите. Сега курортът стои до Велинград и Хисаря. Надявам се до 10 години, същото да се говори и за село Бистрица.

Бъдете здрави и подкрепете инж.Чимев, и Кирил Огненски. Подкрепете и общинските съветници от листата на ПП ГЕРБ, защото това е много важно, когато искаме да се случват нещата. Един от настоящите кандидати за кметове, в продължение на 4 год. пазеше тишина  и гласуваше против. Просто на инат. Сега същият кандидат търси обществена подкрепа и обещава да направи много неща. Искам да кажа, че опозицията не е само да се говори и обещава, а да се работи и показва с действия”, това заяви кандидатът за общински съветник от ПП ГЕРБ Емил Гушеров, по време на предизборна среща в Младежкия клуб на село Бистрица.

Д-р Б. Полянов: В отборните игри, когато един състав работи добре и печели, не се правят промени

Подкрепа за независимия кандидат за кмет на село Бистрица Кирил Огненски, даде утвърденият хирург д-р Бойко Полянов, който заема второ място в листата на ПП ГЕРБ, за Община Дупница. Б. Полянов от години живее в селото и бе посрещнат с уважение и приятелски чувства от своите съграждани, по време на предизборна среща в местното читалище „Светлина -1927”.

„Кирил Огненски е направил не пътека, а магистрала до Община Дупница, за да се свършат толкова много неща през годините. Много пъти всички ние сме ставали свидетели на неговите хуманни прояви. Дали ще търси туристи в планината, дали ще помогне на някой, който търси дома си или ще помогне на някое семейство в нужда, това няма никакво значение. Защото той го прави безкористно. Все постъпки, които трябва да бъдат оценени. В отборните игри, когато един състав работи добре и печели, там не се правят промени. По тази причина се обръщам към вас и апелирам в неделя да се гласува за отбора на инж. Методи Чимев и Кирил Огненски”, призова д-р Бойко Полянов.

Атанас Велинов, ПП “Движение Гергьовден”: Подкрепяме инж. М. Чимев и К. Огненски, защото са най-добрите кандидати

„Подкрепихме инж. Методи Чимев, защото смятаме, че е  най-добрият кандидат. Това е човек, който знае какво прави и как да го направи. Действа така, че всички в общината да работят и постигат целите, които са поставени.

С Кирил Огненски ни свързва познанство от много години. Той е човек, който 24 часа е на разположение на жителите на селото. Ако някой има нужда от помощ, винаги и на място. Няма да забравя, когато самият той беше в болница и му се обадиха за закъсал човек в планината. Тогава с риск за здравето си, стана и отиде да помага. За мен Кирил Огненски трябва да бъде отново кмет”, заяви Атанас Велинов, кандидат на общински съветник от листата на ПП ГЕРБ и лидер на коалиционния партньор-ПП “Движение Гергьовден”.

Д-р Красимир Панчев: Община Дупница никога не е имала по-лесен избор!

„Моят трудов път започна от Джерман и Бистрица. Преди 27 год. бях участъков педиатър в двете села. Казвам го не за друго, а защото и двете населени места, днес имат съвсем различен облик. Искам да ви припомня как само преди няколко години, Дупница беше потънала в мрак. Сега виждам едни плакати, на едни хора, и искам да им припомня, че когато управляваха те – беше пълен мрак! Днес една лампа да не свети и недоволството кипва. Да, лампата не свети, ама преди нищо не светеше! Да, има и дупка, но преди целият град беше в дупки! Казвам това, защото в момент на избори идват пред вас всякакви партии и агитират безогледно.

Община Дупница никога не е имала по-лесен избор! Ние обичаме да слушаме приказки от сорта: „Е, пак ли този, няма ли най-сетне нещо да сменим?”. И тръгваме в една посока, правим една обиколка и впоследствие се връщаме не в изходна позиция, а по-назад…! И после се питаме, защо сме все последни? Ето, искахме промяна и всички видяхме крайния резултат. Бензин, ток, газ – нагоре! Всички кандидати ги познавате добре. Даже много добре… Знаете ги какво НЕ могат да правят! Знаете как усвояваха средства, там откъдето сега тухла върху тухла няма, но и милионите ги няма. Днес отново са с претенции за власт. Изборът според мен е предрешен”, заяви в Бистрица кандидатът за Общински съветник от ПП ГЕРБ д-р Красимир Панчев и призова на 29-ти да се гласува в подкрепа на инж. Методи Чимев и Кирил Огненски.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!