Над 226 000 годишни е-винетки изтичат на 1 февруари

Над 226 000 годишни електронни винетки изтичат на 1 февруари, а до края на месеца още 446 000. Валидността може да се провери на сайта www.bgtoll.bg чрез бутона „Проверка на винетка“.

За шеста поредна година цените на е-винетки за леки автомобили остават непроменени. Годишната е 97 лв., тримесечната – 54 лв., месечната – 30 лв., а седмичната – 15 лв. Без промяна е и цената на уикенд винетката – 10 лв.

Националното тол управление апелира шофьорите, които планират онлайн покупка чрез сайта bgtoll.bg  мобилното приложение BGTOLL, или сайтовете от партньорската мрежа на АПИ да се информират дали обслужващата ги банка изисква т.нар. статична и динамична парола (ПИН) при онлайн плащания. Ако такава е необходима, да се снабдят с нея преди да предприемат покупка. В случай, че обслужващата банка изисква статична, освен динамична парола за онлайн картови плащания, а потребителят не я въведе при купуването на е-винетка, е възможно сумата да бъде блокирана за кратък период от време, но трансакцията да не е извършена и съответно заявената е-винетка да не бъде активирана.

Необходимо е потребителите внимателно да проверяват въведената от тях информация преди да потвърдят финалното плащане за електронната винетка. В случай на неправилно декларирани данни се смята, че не е заплатена дължимата такса. Корекции заради грешно въведени данни в системата не се допускат./БНР