Над 50 банскалийчета получиха грамоти и фланелки от Детската полицейска школа

  • Малчуганите посетиха пожарната, където разгледаха оборудването и се запознаха с работата на огнеборците

 

Детската полицейска школа в Банско, която бе част от общинската лятна програма, приключи успешно. Тази година детската полицейска школа бе разделена на два етапа, като първият етап приключи на 26 юни с децата от детските градини, подготвителните групи и първи клас. Вторият етап се проведе през месец юли с децата от 2-ри до 7-и клас на училищата ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – село Места, ОУ “Свети Климент Охридски” – град Добринище, СУ “Неофит Рилски” – Банско и Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” – Банско.


В заниманията взеха участие над 50 деца, които редовно и с голям интерес посещаваха курса. Организираните спортни игри са близки до дейността на служителите от полицията като стрелба с пистолет, изземване на веществени доказателства, залавяне на извършители на престъпления и др. Децата посетиха и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, където разгледаха цялостното оборудване на пожарните коли и се запознаха с основните дейности на пожарникарите.


Школата се проведе със служители от Районното управление – Банско, инспектор Катя Чакърова и младши полицейските инспектори Петър Ергин и Ангел Юруков. На всички деца бяха раздадени грамоти за участие от името на кмета на община Банско Георги Икономов и началника на РУ-Банско главен инспектор Иван Попов.
Всички участници получиха и още един подарък за спомен – фланелки с надпис „Детска полицейска школа“.