Над 830 джудисти се бориха за медали в Перник

Перник бе домакин на Държавния личен джудо шампионат, който се провежда под патронажа на Българската федерация по джудо и със съдействието на Община Перник.

Над 830 състезатели взеха участие в първенството в зала “Борис Гюдеров”. В първия ден от състезанието участваха 435 деца във възрастова група – момичета и момчета 10-12 г.

През втория ден на четирите татами, борбата за излъчване на държавните шампиони по джудо за 2021 г. продължи в три възрастови групи – младша, старша възраст и младежи и девойки. В рамките на Държавното първенство бяха излъчени победители общо в 67 теглови категории в 4-те възрастови групи.

Събитието бе открито от секретаря на Община Перник Мартин Жлябинков, който пожела следващото първенство да се проведе във вече обновената зала и благодари на организаторите, че за трети път избират Перник за домакин на състезанието. Той и експертът по спорт в Община Перник Десислава Стойова получиха тематични статуетки от БФ по джудо. На кмета на Община Перник Станислав Владимиров бе връчен специален благодарствен плакет за приноса му към развитието на спорта.