Най-тлъстият шаран от 13,310 кг клъвна на въдицата на Венцислав Лулчев край Кюстендил

13,310 кг шаран клъвна на въдицата на Венцислав Лулчев. Снимки: Яз. „Берсин”

С малко над 23 кг риболовците от “Лидер” спечелиха последно за сезона отборно състезание на язовир „Берсин”

 

Отборът на Венцислав Лулчев, Добромир Ставрев и Николай Тодоров грабна златото на последното за сезона отборно състезание на язовир „Берсин” край Кюстендил. Надпреварата уважиха 15 тима от цялата страна.

Отборът на “Лидер” с домакина Иван Станчев (вторият отляво)

Надпреварата по улов на шаран Best 3 бе организирана от арендатора на язовира Иван Станчев. Победител в това последно за сезона състезание с 23,245 кг стана тимът на “Лидер” в състав: Венцислав Лулчев, Добромир Ставрев и Николай Тодоров. Пловдивчани грабнаха още една награда в лицето на Лулчев, на чиято въдица клъвна и най-големият шаран – 13,310 кг.

Второто място с 16,405 кг спечелиха риболовците Емилиян и Златко от Red Code от Чирпан. Трети се нареди отборът на „Карп” (София) с 14,850 кг. В състава бяха Васим Сайфи и Людмил Димов, като Димов е един от най-добрите ни шаранджии, също така държи световния рекорд в кастинга.

“Общо уловената риба от всички участници бе 150.100 кг, а общият брой риби от всички участници е 33. В състезанието се теглиха риби над 3 кг, а класирането бе на база средното тегло на 3-те най-големи уловени риби на отбор. Сред участниците имахме и състезател в лицето на Людмил Димов, който заедно с Бранимир Балчев изкачиха преди шест години страната ни до 2-ра позиция на световно и хващат най-голяма риба, близо 13 кг. Радвам се, че сезонът мина добре. Сега за мен работата продължава. За втора поредна година ще предлагам на пазара прясно уловен шаран, както и сом за Никулден”, каза Иван Станчев.