Василиа Петрова от Кюстендил покори журито в “Гласът на България”

Народната певица поднесе изненада с щайга череши, продължава в предаването от отбора на Галена

Народната певица от Кюстендил Василиа Петрова, или както е известна като детето чудо на “Пирин фолк”, сътвори още едно чудо, но този път в риалити шоуто “Гласът на България”. Нейното изпълнение накара и четиримата от журито – Галена, Иван Лечев, Дара и Любо Киров, да се обърнат, давайки й възможност да продължи напред в предаването. Знаете, според регламента, ако никой от столовете не се обърне – участникът отпада. Чаровната кюстендилка се представи с песента на Десислава “Бели нощи” и избра да се състезава в отбора на Галена.


Специално за треньорите тя беше приготвила малка щайга с пресни кюстендилски череши. Този неин жест развълнува треньорите и предизвика вълна от коментари. За съжаление щайгата бе отмъкната от хора от екипа, преди менторите да стигнат до нея.
Дара бързо усети, че Василиа се занимава с народно пеене, а Галена я поздрави, че е изпълнила песента по свой собствен начин. Любо Киров и Дара заявиха, че момичето има възможност да се занимава с различни стилове музика. Все пак Василиа, вярна на своите мечти, избра да се присъедини към отбора на Галена. „Толкова усмихната, толкова ведра. Вярвам, че точно такива като нея са любимците на България. Защото да бъдеш любопитен и отворен към света е една от тайните на успеха“, добави Галена.

Василиа Петрова е на 18 години от Кюстендил. Известна е с хубавия си глас и печели редица награди от музикални конкурси и фестивали. Талантът е открит от майка й. Започва музикалния си път с народно пеене. Първата й изява с народна песен е като четвъртокласничка в училище. През 2020 г. на фестивала “Пирин фолк” в Сандански Василиа си тръгва с цели 5 награди. На тазгодишното издание в курортния град кюстендилката имаше специално участие.
Тя получи стотици поздравления от съграждани, приятели и почитатели за представянето си в “Гласът на България”. “Страхотно изпълнение, за пореден път показа, че може да покориш всяка сцена, най-добрата, гордеем се с теб”, бяха само част от суперлативите към Василиа.