Наско Петров няма спирка, отвя над 70 конкуренти и стигна до титлата на гигантския слалом в Санта Катерина

 

Купа, маркова екипировка и предметни награди очакваха самоковчето след финала

32-15-01-vasil1-sinat-na-maria-dimova

Синът на Мария Димова (вдясно) е претърнал съперник след финала в Сондрио.

Фурорът, който младият самоковски алпиец Атанас Петров предизвиква по белите писти в Италия, придобива все по-големи измерения. Синът на легендарната самоковска сноубордистка Мария Димова за пореден път показа класа, печелейки гигантския слалом в Санта Катерина – трети кръг на шампионата по ски алпийски дисциплини на провинция Сондрио.

10-годишният супер талант тръгна със стартов номер 101, но това не му попречи да избере най-правилната траектория по трасето и с отлична техника и скорост да избяга на над 70 съперници от страната домакин на спортната проява.

С успеха в Санта Катерина Петров заслужи красива купа и маркова екипировка от организаторите, както и допълнителни награди на местна марка за ски облекла.

Ден преди надпреварата Наско и семейството му посетиха курорта Сейнт Мориц в Швейцария, където се провежда световното първенство в алпийските дисциплини за мъже и жени. Явно допирът до големите звезди на ски спорта е оказал ползотворно влияние върху малчугана и часове по-късно той бе неудържим в северната част на Ботуша.

Въпреки главоломните си постижения Петров остава здраво стъпил на земята и продължава едновременно да съчетава ските с обучението си, в което е пълен отличник. Освен това българчето поддържа форма с плуване, играе футбол с екипа на любимия “Локомотив” (Пд), а е и горд притежател на червен пояс по бойни изкуства. Освен това изгряващата звезда в ските се отдава и на сноуборд, тенис, водни ски и ветроходство.