На прага на учебната година: Повече от половината учители в Кюстендилско не са ваксинирани

С най-много имунизирани е ОУ „Св. П. Хилендарски”-Кюстендил, с най-малко – училището в Яхиново

Неаксинираните срещу Ковид-19, работещи в сферата на просветата в област Кюстендил, все още са повече от колегите им с имунизация, показва справка, направена дни преди старта на учебната 2021/2022 година. Имунизираните учители и служители от помощния персонал в училищата в областта са 444-ма, а неваксинираните – 922-ма, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Кюстендил Мая Стойчева в отговор на въпроси на в. „Вяра”.

В навечерието на новата учебна година в училищата в община Кюстендил имунизираните педагози и служители са 235 срещу 365 неваксинирани. Данните за община Дупница са за 149 с поставена ваксина и 371 – неимунизирани. В община Бобов дол ваксинираните са 20 при 56, които не са имунизирани. За Невестино числата са 6 спрямо 18 в полза на неваксинираните. В община Кочериново ваксинация имат 15, останалите 26 нямат. В община Рила бройката е 3 на 11, отново в полза на неимунизираните. 4 и 12 са съответно имунизираните и неимунизираните в община Трекляно.

В община Сапарева баня с ваксина са 8, а без имунизация – 51. За Бобошево – 4-ма ваксинирани и 12, които са предпочели да не се имунизират.

Класацията по брой на имунизирани учители и служители води 6-о ОУ „Св. П. Хилендарски” в Кюстендил – с 49 ваксинирани, които са 42,98% от общия брой на персонала. Най-малко са ваксинираните в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Яхиново, където има един с имунизация, или 7,14 процента спрямо общия брой на персонала.

Юлияна КОЛЧАКОВА