Недоволни жители от Симитли на протест: Отворете новия мост

Хиляди жители на Симитли блокираха пътя за Банско  в знак на протест. Причина за недоволството им е, че новото мостово съоръжение, което свързва Симитли с най-големия квартал на града – “Ораново”, е готово от месец, но все още не е пуснато в експлоатация.

Хората обясниха, че мостът е най-прекият път, който свързва квартала с центъра на града, където се намират административни институции и училища. Заобиколният път е 22 км и те споделят, че това влияе на бюджета им. Вече са се образували колони от автомобили. Протестиращите пресичат пешеходната пътека, която се намира на пътя, минаващ през квартала.

Половин час след началото на протеста недоволството на хората се пренесе на главния път Е-79, с което бяха блокирани и пътят за Банско, и главният път за Кулата.

Протестът продължи около 40 минути. След това протестиращите освободиха движението заради образувалите се дълги колони от автомобили в двете посоки, тъй като не искаха да пречат на пътуващите.

Симитличани скандираха “Отворете моста” и “Всеки ден ще е така до победата”. Гражданското недоволство, организирано в социалните мрежи, подкрепиха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов и председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров.