Недялко Йорданов идва в Перник днес, след тежка загуба на близък

Днес, 28 април, пиесата на Недялко Йорданов “Две жени, без да се брои мъжът” ще гостува на сцената на Общинския драматичен театър в Перник. В главните роли са  Ирен Кривошиева и Роси Русева. След спектакъла големият български поет и драматург ще раздава автографи.
Недялко Йорданов потегля за миньорския град с натежало сърце, след като преди часове загуби близък приятел.
“Днес не ми се мисли за спектакъла в Перник тази вечер, но въпреки това ще отида. Заедно с другите мои книги, издателство Милениум ще предложи една Антология на починалите бургаски поети, която се казва “Те са тук”. Направихме я с моя приятел Георги Райков – Гого– единственият останал жив заедно с мен от всичките 48 поети, които представихме. И Христо Фотев, и Илия Буржев, и Петя Дубарова, и Славчо Чернишев и всички останали… – всичките те си отидоха по-млади от нас двамата.
Вчера Бургас е погребал и Георги Райков – Гого. Беше една година по-млад от мен. Трудно ми е да ви обясня какво изпитвам в момента на моите 82 години – живял най-дълго от всичките си приятели. От нашето поколение остана единствено Венда Райкова, съпругата на Гого, която е прикована на легло”, написа Недялко Йорданов в личния си профил във фейсбук тази сутрин.
Спектакълът в Перник е с начален час 19,00 ч. За резервация и контакт, билетна каса: 076 603 203