Новата трибуна на Арката в Кюстендил ще носи името на Олга Борисова

Новоизградената трибуна на централната арка ще бъде кръстена на Олга Борисова – това обявиха на пресконференция днес кметът на община Кюстендил Петър Паунов и председателят на Общинския съвет Иван Андонов.
Наскоро починалата народна певица бе солист на “Мистерията на българските гласове” и носител на множество международни награди и отличия.

“Вчера в един столичен храм беше опелото на нашата съгражданка Олга Борисова. Светла й памет! Това беше и повод да проведем редица разговори, като имаше предложение за издигането на паметна плоча – да направим нещо, което да запази спомена за нея за поколения напред!
Въпреки, че тя ще бъде вечно жива, убеден съм, с песните си.
Накрая се спряхме на предложението новоизградената трибуна, която ще бъде на Арката, да бъде кръстена на името на Олга Борисова. Ще отправим предложението до колегите от Общинския съвет”, заяви кметът Паунов.

“Ще използвам възможността да благодаря на г-н Паунов, за отзивчивостта във връзка с това името на Олга Борисова наистина да остане в историята и за поколенията, защото тя е един ярък пример за един от най-големите таланти на България, прославили нашата страна, нашия град по всички точки на света! Така че, надявам се тази сцена, тази трибуна да роди още много таланти на България и на световното музикално изкуство!”, каза на свой ред ОбС-шефът Андонов.

Другата тема, която бе дискутирана по време на брифинга, е провеждането на допитване на 30.10. с жителите на община Кюстендил относно увеличаването на местните данъци и такси.
“Всички добре знаем, че такова увеличение не е правено от 2007-2008г. Знаем каква е разликата в цените, в стойността на имотите. Цените на стоките и услугите през тезци години се увеличиха. Знаем какви неимоверни усилия полага община Кюстендил за грижата за хората – социални услуги образование култура – разбира се целия този спектър от услуги, които ние сме длъжни да осигуряваме на нашите съграждани, както в град Кюстендил така и в 72 населени места в общината.
Община Кюстендил е една от общините с най-много населени места и всичко това изисква един огромен ресурс. Стигаме до момент, в който общинската администрация правеше неимоверни усилия през годините да задържи тези цени на данъците, но точно в тази връзка е нашето желание да се допитаме до нашите съграждани и разбира се да вземем впредвид и тяхното мнение. И ако има положителен резултат, да пристъпим към едно такова увеличение. Разликата в сумите, в различните общини е в пъти по голяма от нашата. Говорим за много по-малки общини, които не са и областни центрове. Те имат много по-високи данъци! В същото време, разходите за издръжка на територията, която обслужват са много по-малки”, категоричен е Иван Андонов.