Обвинен за участие в телефонни измами остава под стража

Кюстендилският районен съд, под председателството на съдия Николай Николов остави без уважение искането на обвиняемия Теодор К. за изменение на взетата му мярка за неотклонение „задържане под стража“, в по – лека а. Той е обвинен по досъдебно производство за участие в телефонни измами, с които са причинени имотни вреди на жена от Пирдоп и на двама души- жена и мъж от Кюстендил, общо, в размер на 13 650 лв.

Теодор К. / на 31 години, от гр. Банкя / е с най- тежката мярка за неотклонение, с определение на РС – Кюстендил от 19.10.2019 г., потвърдено от Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът счита, че и към този етап са налице всички предпоставки, в т. ч. обоснованото предположение и реалната опасност подсъдимият да извърши друго престъпление или да се укрие, поради което той трябва да бъде с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на РС- Кюстендил подлежи на обжалване с частна жалба или с частен протест пред Окръжен съд- Кюстендил, в 7- дневен срок.

Теодор К. е привлечен като обвиняем, за това че, в периода от 30.10.2018 до 19.11.2018 г., в гр. Пирдоп и в гр. Кюстендил, е участвал в телефонни измами, в съучастие с Л. Г. и неустановено по делото лице, представило се за длъжностно лице- полицейски служител, с цел да набави за себе си и за лицата, с които се е сговорил предварително имотна облага. Тодор К. е поддържал възбуденото от неустановения извършител заблуждение в трима души, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измамници и с цел предотвратяване на планираните от тях посегателства върху имуществото им и за оказване на съдействие за залавянето им, трябва да предадат наличните си пари, като Тодор К. и Л. Г. взели различни суми, в общ размер на 13 650 лв.