Обзор! 20 домакински гола в 20-и кръг на ЮЗ Трета лига

Момент от мача Септември Симитли - Пирин Разлог

 

Ташко СУЛЬОТОВ

Общо десет мача се изиграха по терените на Югозападна България от 20 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига от отборите в А и Б група

Бяха отбелязани общо 32 гола, от които 20 за домакините и 12 за гостите.

На градския стадион в Гоце Делчев местният Пирин загуби с 0:3 от Септември ІІ София с голове, отбелязани от Александър Петров, Борислав Маринов и Преслав Георгиев. При това положение отборът на Септември ІІ София е 7-ми в таблицата с 23 точки, а Пирин Гоце Делчев остава последен с 6 спечелени точки. На 4 март, събота, Септември ІІ ще домакинства на Балкан Ботевград, а Пирин Гоце Делчев ще гостува на Левски Раковски в столицата.

На стадион „Свети Петър” в Банско футболистите на домакините вкараха пет гола на гостите от Левски Раковски от София. Те бяха дело на Теодор Чолев-два, и по един на Денис Ангелов, Борислав Хазуров и автогол на Мартин Зимбилев. С тази победа отборът на Банско се намира на 6-то място с 28 точки и се доближава до целта, която е поставена от ръководството, а тя е класиране сред първите пет в края на първата фаза на първенството. Намиращият се пред тях Славия ІІ София е само с точка повече. В събота, 4 март, отборът на Банско ще гостува на Ботев Ихтиман.

На стадион Чавдар в град Етрополе се срещнаха отборите на едноименния тим и Ботев Ихтиман. Срещата премина под диктовката на възпитаниците на Йордан Юруков, които отбелязаха три гола чрез Андон Гущеров, Стефан Аличков и Георги Божилов. Почетното попадение за отбора на гостите бе дело на Рангел Игнатов. С тази победа отборът на Чавдар заема второ място с 43 точки, само 2 по-малко от лидера Марек. Футболистите на Ботев Ихтиман са 9-ти с 15 точки. В следващия кръг отборът на Чавдар ще гостува на Сливнишки герой в Сливница, а Ботев ще домакинства в Ихтиман на Банско Тийм.

На стадион “Бончук” отборът на Марек домакинства на Сливнишки герой Сливница и с два гола на Георги Божилов и по един на Даниел Гогов, Росен Йорданов и Николай Ганчев постигна убедителна победа и остана на върха на таблицата с 45 точки. Сливнишки герой са на 4-то място с 31 точки. В следващия кръг отборът на Марек ще гостува на ЦСКА 1948 ІІ в неделя, а Сливнишки герой ще домакинства на Чавдар Етрополе.

На стадион “Сарая” отборът на Оборище Панагюрище победи колегите си от надежда Доброславци с 1:0. Единственото попадение в мача отбеляза Васил Тачев от дузпа в 25-та минута. Тачев пропусна да реализира втората дузпа, отсъдена в полза на Оборище. В 66-та минута главният съдия Валентин Стефанов показа червен картон на Иво Иванов от отбора на гостите. С тази победа отборът на Оборище заема 5-то място с 27 точки, а този на Надежда остава на последното 11 –то място с 5 точки. В следващия кръг отборът на Оборище ще гостува на Костинброд, а отборът на Надежда ще домакинства на ФК Кюстендил.

На стадион “Искър” в град Самоков местният Рилски спортист претърпя загуба с 2:3 от ФК Вихрен от Сандански. Срещата започна с гол на гостите, отбелязан от Никола Георгиев. Последва изравняване от Радослав Василев. Томи Костадинов отново изведе Вихрен напред в резултата. Стефан Неделчев възстанови равенството на терена. Върховият момент беше в 75-та минута, когато влезлия в игра португалец Флавио Карвальо при атака на гостите със страхотен шут с левия крак изпрати неспасяемо топката в мрежата на Иван Ризов и с това донесе трите точки за своя отбор от Сандански. Тази среща очаквано бе ръководена на ниво от Димитър Буров. Усилено се говори, че именития футболен арбитър е обиден много о сегашното ръководство на съдийската комисия, като го пращат да покрива нормативи с жените – арбитри. С тази победа отборът на Вихрен остава на второ място в таблицата с 38 точки – с 3 по-малко от лидера Костинброд, а Рилски спортист са 7-ми с 24 точки и остават назад от целите си за класиране сред първите пет в края на първата фаза на първенството. В следващия кръг отборът на Вихрен ще домакинства на Гранит Владая, а Рилски спортист ще гостува на Пирин Разлог.

На стадион “Арена Симитли” се срещнаха отборите на местния Септември и Пирин Разлог. Срещата започна с гол за гостите, отбелязан от Александър Александров-Аци в 22-ра минута от дузпа. В 36-та минута главният съдия Ивайло Стоянов показа червен картон на вратаря на гостите Захари Димитров, виждайки игра с ръка извън наказателното поле и при това положение Пирин Разлог игра с човек по-малко на терена до края на срещата. В 48-ма минута Тодор Траянов изравнява за 1:1. С голове на Владислав Златинов в 50-та и Веско Весков в 73-та минути отборът на домакините записва три точки и е вече 6-ти в таблицата с 25 точки, 2 по-малко от 5-тия Оборище Панагюрище. Пирин Разлог са 10-ти с 12 точки. В следващия кръг отборът на Септември ще гостува на Левски ІІ на Герена, а Пирин Разлог ще приемат Рилски спортист Самоков.

На стадион “Локомотив” в София се срещнаха отборите на Гранит Владая и сдружение ОФК Костинброд. Този мач бе ръководен отлично от съдийската тройка Антонио Антов, Димитър Стоилов и Васил Байрактарски. Срещата премина при пълно надмощие на гостите от Костинброд, които с голове на Николай Замфиров, Борис Кръстев, Теодор Милошев и Борислав Будинов записаха убедителна победа с 4:0 като гост и останаха еднолично на върха на таблицата с 41 точки. Гранит Владая са 9-ти с 13 точки. В следващия кръг Костинброд ще домакинства на Оборище Панагюрище, а Гранит ще гостува на Вихрен Сандански.

На помощното игрище на стадион “Славия” се срещнаха отборите на столичните Славия ІІ и ЦСКА 1948 ІІІ. Мачът завърши при резултат 1:0 с попадение от дузпа , изпълнена успешно от Ивайло Марков в края на двубоя. Тази победа отрежда 5-то място на Славия ІІ с 29 точки, а на ЦСКА 1948 ІІІ – 8-мо със 17 точки. В следващия кръг отборът на ЦСКА 1948 ще домакинства на Марек в неделя, 5 мар,т а Славия ІІ ще почива.

На стадион “Българска армия” се срещнаха дублиращите отбори на ЦСКА и Левски. Този двубой завърши без попадение – 0:0. Според думите на наставника на армейците Стамен Белчев отборът на домакините е бил по-достоен за победа поради повечето пропуснати голови положения. Наставникът на Левски ІІ Елин Топузаков сподели, че резултата е закономерен на база показаната игра на терена. В следващия кръг Левски ІІ ще домакинства на Септември Симитли, а ЦСКА ІІ почиват.